“Ekološko osnaživanje mladih” – Okrugli sto

ekolosko-osnazivanje-mladih

U Sarajevu se od 4-6 marta 2020. godine održao Okrugli sto u sklopu projekta “Ekološko osnaživanje mladih” koji je organizovao udruženja “Eco Active Nature” iz Sarajeva, a uz podršku Američke ambasade u BiH – OPA.

Okrugli sto je imao za cilj da objedini stručnjake, predstavnike državnog sektora, mlade studente, kreativce i entuzijaste oko najboljih ideja, rješenja i prijedloga za Nacrt prijedloga strategije odlaganja sitnog otpada u Kantonu Sarajevo.

U duhu kreativnosti, sinergije i originalnosti predloženo je desetine dobrih i kvalitetnih ideja od kojih su neke već u fazi planiranja i realizacije. Radne grupe su u sklopu radionica iznijeli niz odličnih prijedloga kako upravljati sitnim otpadom, te kako uključiti institucije i građane Kantona Sarajevo. 

Asocijacije koje će ostati zabilježene kod učesnika su optimizam iznad pesimizma, kreativna rješenja za bolje sutra, odličan poduzetnički duh i timski rad svih učesnika. Svi učesnici su izrazili svoje zadovoljstvo i čast što su bili dio okruglog stola koji je nadasve ispunio svoje ciljeve.

Preporuke za upravljanje sitnim otpadom u Kantonu Sarajevo možete preuzeti OVDJE