Eco Active Natura

Svojim radom želimo doprinijeti unaprijeđenju sistema zaštite okoliša na lokalnoj i nacionalnoj razini na način da potičemo pozitivne promjene kroz kampanje, nenasilne direktne akcije, projekte, sudjelovanje javnosti u donošenju odluka i sl. 

Aktualnosti

"Ambasadori čistog zraka" u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn

Čet, 19. Dec. 2019.

U sklopu projekta "Ambasadori čistog zraka", 18.12.2019., predstavnici Udruženja Eco Active Narura su posjetili Srednju školu za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu, te u trajno vlasništvo školi ustupili mjerne stanice za mjerenje količine SO2 i čađi u zraku kao i laboratorijski pribor za rad mjernih stanica.

Ambasadori čistog zraka u Zeničko - dobojskom i Tuzlanskom kantonu

Ambasadori čistog zraka u Zeničko - dobojskom i Tuzlanskom kantonu

Sub, 16. Nov. 2019.

Dana 14. i 15. 11.2019., predstavnici Udruženja Eco Active Narura su posjetili srednje škole obuhvaćene projektom "Ambasadori čistog zraka" sa područja Zeničko - dobojskog i  Tuzlanskog kantona te u  trajno vlasništvo im ustupili mjerne stanice za mjerenje količine SO2 i čađi u zraku kao i laboratorijski pribor za rad mjernih stanica.

Održan je edukativno-ekološki kamp „Ambasadori čistog zraka“ za učenike srednjih škola sa poručja Tuzlanskog kantona

Održan je edukativno-ekološki kamp „Ambasadori čistog zraka“ za učenike srednjih škola sa poručja Tuzlanskog kantona

Ned, 13. Okt. 2019.

Edukativno-ekološki kamp „Ambasadori čistog zraka“ za učenike srednjih škola sa poručja Tuzlanskog kantona održan je od 11.10.2019 do 13.10.2019 u hotelu „Staza“ na Bjelašnici, u organizaciji Udruženja Eco Active Natura, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša F BiH.

Naša vizija

Eco Activ Nature teži ekološki i socijalno održivom društvu na lokalnoj i globalnoj razini u kojem građani i građanke kroz sudjelovanje i suradnju čuvaju prirodu i okoliš te postižu visoku kvalitetu života.

Naša misija

Eco Activ Natura je udruženje građanki i građana za zaštitu okoliša i prirode, te promicanje turističkog razvoja u BiH. Udruženje postiže svoje ciljeve kroz nenasilne direktne akcije, kampanje, informiranje i obrazovanje, zajedničkim djelovanjem profesionalnog tima i volontera/ki te suradnjom s drugim organizacijama uz sudjelovanje javnosti.

Projekti

Ekološko-zdravstveni faktori u predškolskim ustanovama

Ekološko-zdravstveni faktori u predškolskim ustanovama

Eco Active Natura u partnerstvu sa Udruženjem za sanitarno inženjerstvo u Bosni i Hercegovini (USIUBIH) implementira projekat „Ekološko-zdravstveni faktori u predškolskim ustanovama“ koji finansira Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Ekološko osnaživanje mladih

Ekološko osnaživanje mladih

Projekat ekološkog osnaživanja mladih ima za cilj animiranje mladih (djeca i odrasli starosti do 36 godina) sa ciljem prikupljanja i predstavljanja kreativnih rješenja za problem sitnog otpada.

Ciljno područje ovog projekta je Kanton Sarajevo, ali priroda i ideje ne poznaju granice. Zato pozivamo sve zainteresovane da učestvuju i daju svoj kreativni doprinos.

"Ambasadori čistog zraka"

Udruženje Eco Active Natura počinje sa implementacijom projekta "Ambasadori čistog zraka" koji finansira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH, a uz podršku Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva.

Projekat "Ambasadori čistog zraka" ima za cilj Unaprjeđenje svijesti mladih o zagađenosti zraka u FBiH. Projekat namijenjen učenicima viših razreda srednjih škola iz 3 kantona u Federaciji BiH, biće implementiran u narednih 12 mjeseci u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Zeničko - dobojskom kantonu.

Članstvo

Članom Eko Active Natura može postati svaka  mlada, entuzijastična i ekolski osvještena  osoba koja prihvata zadatke i ciljeve  organizacije. 

POSTANI ČLAN